Koalicija stranaka Možemo – politička platforma!, Pametno za Split i Dalmaciju i Nova ljevica nastala je na zajedničkom svjetonazoru i pogledima na sadašnjost i budućnost Splita, sa samo jednim motivom: željom za boljitak našeg grada, nažalost umnogome devastiranog na gospodarskom, komunalnom, političkom i socijalnom planu. Ljudi koji čine naše stranke, s iskustvom u političkom i društvenom životu Splita jamstvo su da taj motiv možemo ostvariti.

Ujedinili smo se kako bismo pokazali da se gradska politika može voditi i bez političke trgovine koja godinama koči Split u razvoju kakav je zaslužio, s javnim dobrom kao središnjom točkom našeg programa. U koaliciju ulazimo i sa specifičnostima svake od naših triju stranaka, pokazujući da se samo partnerstvom i zajedništvom poput našega može naprijed, uz konstruktivno okupljanje oko zajedničkih ciljeva, za budućnost. Borit ćemo se za poštenje u politici, odgovorno upravljanje gradom, dostupno stanovanje, aktivnu socijalnu politiku, zelenu komunalnu politiku od zdravog Marjana do gospodarenja otpadom, prostorni i prometni red, ispunjavanje stvarnih potreba građana od čistog zraka i mora do kulture, gospodarstvo koje neće biti usmjereno samo na jednu djelatnost.

Borit ćemo se istodobno protiv netrpeljivosti i netolerancije, političke trgovine, nametanja privatnih interesa na račun javnih.

To je Split budućnosti kakvoga želimo.