Skip to main content

Kandidat koalicije Pametno za Split i Dalmaciju – Možemo! – Nova ljevica za gradonačelnika Splita Jakov Prkić dao je intervju portalu Dalmacija News u kojem je dao osnovne smjernice kandidature i politike koju će sa zamjenicama Tamarom Visković i Kristinom Vidan voditi kao prvi čovjek grada. Objasnio je i što za Split znači koalicija koja ga je istaknula kao svoj izbor: ” “Prva smo i kako stvari stoje bit ćemo i jedina koalicija u Splitu. Imamo slične ideje i vode nas isti motivi. Zajedništvo je ono što nas čini različitim od ostalih lista i kandidata i to je naša snaga. Bili smo spremni ostaviti po strani osobne interese kako bi udruženi bili jači i prepoznatljiviji.”

Istaknuo je i koji splitski problem smatra najvažnijim: “Gospodarenje otpadom je naj, naj, naj, naj, najveći komunalni problem. Većeg problema nema. To je ekološki, zdravstveni, ekonomski i socijalni problem. Odnos prema okolišu direktno pokazuje razinu razvijenost društva. Nažalost nisu svi toga svjesni. Moramo znati da za 5,6 godina nećemo imati gdje baciti jednu vrećicu smeća. Jako je važno odvajati i smanjiti količinu otpada koja završi na Karepovcu i produžiti mu životni vijek jer kako stvari stoje Županija neće dovršiti RCGO u Lećevici još godinama, a čini se kako se nitko od županijskih čelnika ne uzbuđuje previše oko toga. Sortirnica i kompostana su nezaobilazni u boljem gospodarenju otpadom. Ako ne postanemo svjesni ozbiljnosti problema, ubrzo ćemo morati plaćati ogroman novac da se naše smeće vozi negdje drugdje. Molim i apeliram na sve naše sugrađane, odvajajte otpad u za to namijenjene spremnike. Tako činite dobro generacijama koje dolaze iza nas.”

Cijeli intervju pročitajte na poveznici https://www.dalmacijanews.hr/clanak/hfz4-intervju-jakov-prkic-split-stagnira-od-mediteranskih-igara-a-koalicija-hdz-hgs-brzo-se-potrosila-trgovanjem-ispod-banka