Tamara Visković

Tamara Visković

Možemo! - politička platforma

Profesorica filozofije i diplomirana povjesničarka umjetnosti koja već više od 25 godina kontinuirano radi na organiziranju i produkciji programa u kulturi. Objavljuje tekstove i eseje s područja glazbene i likovne kritike, te popularne kulture općenito u nizu novinskih i web izdanja, radija i TV-a. Od 2005. do 2009. obnašala je dužnost članice Poglavarstva Grada Splita zadužene za kulturu, gdje dovršava 12-ak kapitalnih investicijskih projekata i pomaže pokretanju niza novih kulturnih manifestacija, čime Split na nekoliko godina postaje vodeći grad u Hrvatskoj po ulaganjima u kulturu i realiziranim projektima. Donedavno ravnateljica Centra Zlatna vrata u Splitu, pri kojemu djeluje i splitska Kinoteka. Opjevana je u pjesmi TBF-a "T.V. (Sredi ih Tamara!)".
Jakov Prkić

Jakov Prkić

Pametno za Split i Dalmaciju

Kandidat je za gradonačelnika Splita koalicije stranaka Pametno za Split i Dalmaciju, Možemo! i Nova ljevica, želeći ponuditi Splitu bolje politike i bolje političare koji neće pristajati na trgovinu. Kandidatura za čelnog čovjeka grada logičan je nastavak njegovog dosadašnjeg političkog rada, od sedmogodišnjeg predsjedavanja gradskim kotarom Lokve, pa do dva mandata u Gradskom vijeću. Tijekom tih osam godina potvrdio se kao najaktivniji vijećnik u oba saziva, sudjelujući na 83 sjednice Vijeća i otvarajući brojna važna pitanja funkcioniranja grada, bez ijedne mrlje u svom djelovanju.
Rođen je 1973. godine u Splitu, osnovnu i srednju školu završio je u Splitu. Cijeli svoj profesionalni život proveo je kao fotoreporter, prvo u Vjesniku i Večernjem listu, pa u Jutarnjem listu, a od 2007. zaposlen je u foto agenciji Cropix. Dobitnik je i nekoliko strukovnih nagrada, poput priznanja Hrvatskog zbora sportskih novinara 2009. Slobodno vrijeme provodi na biciklu i monociklu, strastveni je kvizaš i sudjeluje u akcijama dobrovoljnog darivanja krvi.
Kristina Vidan

Kristina Vidan

Pametno za Split i Dalmaciju

Fizioterapeut, edukator i autor programa vježbanja za trudnice i bebe. Predsjednica Kluba trudnica i roditelja Split i gradska vijećnica.
"Vjerujem da svatko od nas mora preuzeti svoj dio odgovornosti za promjenu političkih modela ponašanja u kojem se podobnost, nezamjeranje vladajućima i osobni interesi moraju zamijeniti znanjem, sposobnošću i općim dobrom. To je težak i dug put, no jedini moguć želimo li ostavili svojoj djeci uređenu, modernu zemlju koje se neće sramiti i u kojoj će htjeti ostati živjeti."
Ivica Profaca

Ivica Profaca

Možemo! - politička platforma

Dugogodišnji novinar s iskustvom u većem broju domaćih i inozemnih medija, danas kao turistički vodič sve više u drugim vodama, premda i dalje piše. U dnevnim listovima Slobodna Dalmacija i Jutarnji list, uz nacionalne i međunarodne teme, intenzivno je pratio lokalnu splitsku političku i gospodarsku scenu, a kasnije u nekoliko drugih novina i portala pisao - uz druge teme - o turizmu i njegovom utjecaju na život u gradu i regiji. Ne samo zbog vodičkog posla, veliki je zaljubljenik u splitsku povijest i svaki djelić prirode koji se može prehodati.
Karlo Pilko

Karlo Pilko

Nova ljevica

nakon vojne karijere u oružanim snagama RH aktivno se uključio u politiku ulaskom u stranku Nova ljevica. Ulaskom u gradsko vijeće borit ću se za 100% transparentan proračun jer građani imaju pravo znati na što se troši njihov novac. Socijalna prava i proširenje zelenih površina u gradu biti će u fokusu mog djelovanja.
Ante Renić

Ante Renić

Pametno za Split i Dalmaciju

diplomirani ekonomist s iskustvom u građevinskom i energetskom sektoru. Uz obitelj, posao i politiku, slobodno vrijeme provodi u sportskim aktivnostima i daljnjem obrazovanju. Nekad nezainteresiran za politiku, no vremenom je shvatio da promjena mora krenuti prvo od samog sebe.
Lucia Grčić

Lucia Grčić

Pametno za Split i Dalmaciju

Prevoditeljica s francuskog, engleskog i talijanskog, licencirani turistički vodič s iskustvom u MICE sektoru godinama svjedoči zlostavljanju turizma prvenstveno na lokalnoj razini. Djeluje kao organizator i promotor održivog i cjelogodišnjeg turizma. U slobodno vrijeme se bavi sportom, učenjem programskih jezika i vizualnog dizajna.
Višnja Kukoč

Višnja Kukoč

Možemo! - politička platforma

doktorirala je u Ljubljani, a usavršavala se u Barceloni, Kopenhagenu i Padovi. Kao arhitektica radila je u biroima u Ljubljani i u Splitu. Kao docentica bila je zaposlena na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije Sveučilišta u Splitu, gdje, nakon umirovljenja, kao vanjska suradnica i dalje predaje.
Marinko Biškić

Marinko Biškić

Možemo! - politička platforma

Rođen je 1962. u Tuzli. Školovanje i mladost proveo je u Splitu sudjelujući u kulturnim i alternativnim pokretima koji su 80-ih postojali, a jedna je od ključnih glazbenih figura toga doba u Splitu. Nakon studija u Zagrebu, vratio se u Split i 1990. započeo privatni posao - vodi tvrtku koja uspješno odolijeva nepovoljnoj gospodarskoj situaciji, uz uzorni odnos prema radnicima. Bavi se proizvodnjom, preradom i pakiranjem začina, začinskog bilja, suhog voća i - po čemu je posebno poznat - čokolada od zrna do "table".
Branimir Urlić

Branimir Urlić

Pametno za Split i Dalmaciju

Agronom, znanstvenik i splitski gradski vijećnik. Godinama uključen u zaštitu javnog prostora i usmjeren na podizanje transparentnosti i efikasnosti upravljanja javnim resursima. Posebno zainteresiran za očuvanje i stvaranje novih zelenih površina u gradu, kao i za projekte gospodarenja otpadom što smatra najvećim budućim izazovom za grad i regiju. U slobodno vrijeme obilazi planine i mnoge zaboravljene kutke Dalmacije.
Marija Vujošević Carić

Marija Vujošević Carić

Nova ljevica

umirovljena profesorica, prevoditeljica i poduzetnica. Oduvijek aktivna u borbi za očuvanjem javnog dobra i ravnopravne odnose među građankama i građanima svih generacija. Svojim raznovrsnim i bogatim iskustvom želi doprinijeti stvaranju boljih uvjeta za život u Splitu. Posebnu pozornist obratit će aktiviranju u korist grada Splita iznimno vrijednih desetljećima zanemarenih resursa.
Marin Prvan

Marin Prvan

Možemo! - politička platforma

je rođen u Splitu 1988. Diplomirao na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, nakon čega osniva vlastitu tvrtku koja je aktivna i danas. Trenutno radi kao novinar.
Sani Mardešić

Sani Mardešić

Pametno za Split i Dalmaciju

Gradski vijećnik i diplomirani ekonomist zaposlen u HEP ODS d.o.o.
Oduvijek sam se pitao zašto grad ne može biti ljepši, prije svega uredniji. Zašto se ljudi prema gradu ne odnose kao prema svome dnevnom boravku!? Takva i slična pitanja su me dovela do pozicije gradskog vijećnika. U duši sportaš, prije svega veslač, ali i tenisač, biciklista, balunjer, trkač...

Toni Spika

Nova ljevica

Rođen u Splitu gdje i živi. Ima bogato radno i životno međunarodno iskustvo, a stečena znanja daje na raspolaganje građanima svoga grada. Ulaskom u Gradsko vijeće Splita fokusirat će se na rješavanje ekoloških problema, razvoj socijalne mreže prema svim ranjivim skupinama. Osim toga, posebno će se zalagati za Split kao moderni mediteranski grad ugodan za život njegovih stanovnika ali i boravak turista.
Tomo Matičević

Tomo Matičević

Možemo! - politička platforma

je srednjoškolski profesor. Diplomirao je filozofiju i komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. Više od dvadeset godina radi u dvije splitske srednje škole kao nastavnik etike, filozofije i logike. Predavao je i hrvatski jezik, sudjelovao u organizaciji državnih natjecanja i stručnih skupova, te surađivao s Filozofskim fakultetom u Splitu kao mentor studentima filozofije. Sudjelovao je u nekoliko europskih projekata, a u sklopu zadnjeg je bio dio tima koji je osmislio novi kurikulum – Mediji u suvremenom društvu (medijska pismenost). Tijekom karijere surađivao je s udrugama i institucijama koje se bave odgojem i obrazovanjem, ekologijom, kulturom i socijalnom problematikom.

Klementina Generalić

Pametno za Split i Dalmaciju

Poduzetnica, članica UPA Rostrum (Udruga podvodnih aktivnosti – ekologija mora), obožava more, prirodu i dobar film.

Anita Kargotić

Nova ljevica

Rođena je u Splitu, dizajnerica i likovna umjetnica s nekoliko samostalnih izložbi. Aktivizam, a potom i politički rad, prepoznala je kao konkretan način na koji može pomoći svojim sugrađankama i sugrađanima. Ulaskom u Gradsko vijeće zalagat će se za razvoj podrške obiteljima s članovima koji imaju duševne poteškoće, te pravima manjinskih skupina. U fokusu njenog rada bit će i otvaranje gradske uprave prema građanima.
Davor Vuković

Davor Vuković

Možemo! - politička platforma

Diplomirani pravnik, najveći dio radnog vijeka proveo u Hrvatskom narodnom kazalištu Split na poslovima odnosa s javnošću, a ostatak u novinarstvu i u međunarodnim humanitarnim organizacijama. Voli putovanja na tzv. egzotične lokacije i mačke.
Katarina Dalmatin

Katarina Dalmatin

Pametno za Split i Dalmaciju

Dubrovkinja po rođenju, doktorica znanosti i docentica na Odsjeku za Talijanski jezik i književnost Filozofskog fakulteta u Splitu. Aktivna u kulturnom životu grada, glavna urednica književnog časopisa Mogućnosti i dopredsjednica Udruge Dante Alighieri Split. Majka dvoje djece, aktivno se bavi planinarenjem

Iver Pešut

Nova ljevica

Po zanimanju strojarski tehničar, otac dvoje djece i sudionik Domovinskog rata. Kroz rad u Gradskom vijeću zalagat će se za poboljšanje kvalitete života u gradu, prestanak otimanja javnih prostora i zelenih površina te rješavanje komunalnih i infrastrukturnih problema. Smatra kako je Split potrebno modernizirati na korist građana, a ne za interese malobrojne takozvane elite. Vidi Split kao turistički grad ali kroz suživot građana i gostiju.
Žasmina Pankova Pokrovac

Žasmina Pankova Pokrovac

Možemo! - politička platforma

je diplomirala na glazbenoj akademiji u Beču, a svoj radni vijek provela u orkestru HNK Split, ustanovi u kojoj je bila i povjerenik za zaštitu dostojanstva radnika. U skladu sa svojim idealizmom, a potaknuta željom da sljedećim generacijama ostavimo humano društvo i uređenu državu pristupa platformi Možemo! Svrha političara je osiguranje zdrave baze za dostojanstven život svojih građana, stoga smatra da je oporavak Hrvatske od svekolike devastacije moguć isključivo političkim putem.
Nikša Čatipović

Nikša Čatipović

Pametno za Split i Dalmaciju

Rođen i živi u Splitu, gdje se školovao sve do doktorata na FESB-u, gdje radi na Zavodu za proizvodno strojarstvo. U Njemačkoj radio na razvoju električnih vozila za Njemačku poštu. Aktivan u popularizaciji znanosti kroz medijske nastupe te na Festivalu znanosti i Znanstvenom kafiću s naglaskom na obnovljivim izvorima energije i električnim vozilima. Slobodno vrijeme provodi s obitelji u putovanjima, sportskim aktivnostima i vožnji motora

Luiđa Ivanković

Pametno za Split i Dalmaciju

Doktorica dentalne medicine i magistra znanosti u području biomedicine. Od 2002. ima vlastitu ordinaciju, radi kao jedini doktor u timu pa se smatra tipičnim primjerom ženskog mikropoduzetnika. Jako zainteresirana za permakulturalna načela te učesnik akcija pošumljavanja Boranka.

Ivan Bronzović

Nova ljevica

Pokretač ekoloških akcija, realizator stvaranja malakološke zbirke Prirodoslovnog muzeja u Splitu te sudionik Domovinskog rata. Kao gradski vijećnik posebnu pažnju posvetit će zelenim politikama, očuvanju okoliša posebno zaštiti Marjana kao i povećanju broja zelenih površina u Splitu. Zalagat će se da građani imaju veću ulogu u donošenju odluka koje se utječu na njihov svakodnevni život

Darija Jandrić Bečić

Pametno za Split i Dalmaciju

Rođena u Bugojnu, završila medicinski fakultet i sada na specijalizaciji iz anesteziologije i intenzivnog liječenja. Splitska nevjesta, majka dva sina. Politički se aktivirala razočarana komunalnim neredom u gradu koji uporno ostaje grad s puno potencijala, a nikako da se realizira.

Đenko Bezmalinović

Nova ljevica

Splićanin, programer i IT stručnjak, jedan od osnivača Nove ljevice u Splitu i potpredsjednik podružnice. Uvjereni antifašist, čovjek bogatog životnog i radnog iskustva. Kao vijećnik radit će na unapređenju kvalitete života sugrađana, posebno nairanjivijih. Zalagat će se za efikasniju i otvoreniju gradsku upravu. Omogućavanje e-referenduma, gradnja stanova za najam i očuvanje Marjana visoko su na listi njegovih prioriteta.
Ivana Žižić

Ivana Žižić

Pametno za Split i Dalmaciju

Diplomirana je ekonomistica. Karijeru je započela u INI d.o.o. gdje je osim u marketingu radila kao interni auditor za ISO 9001, sudjelovala u izradi i provedbi ISO 14000 standarda te strateškog plana Sektora. Nakon završenog FOIP-a pri Ekonomskom institutu 2002. godine prelazi u privatni sektor i u sklopu marketinške agencije djeluje kao voditelj projekata. 2006. osniva tvrtku u Splitu koja se bavi prijevozom djece na izvanškolske aktivnosti.

Dražen Borčić

Pametno za Split i Dalmaciju

Podrijetlom s Visa, rođen u Puli, već pola stoljeća na splitskoj adresi, a zaposlen u omiškoj srednjoj školi. Inženjer elektrotehnike, upućuje mlade u svijet elektronike, posebice robotike, potičući ekološku svijest i interes za nove tehnologije, te sudjeluje u planiranju i provedbi projekata u programu Erasmus+. Oženjen, otac dviju kćeri. U slobodno vrijeme rekreira se na Marjanu ili pogleda neko djelo sedme umjetnosti.

Renata Marinković

Pametno za Split i Dalmaciju

Inženjerka elektrotehnike, ali dugo godina radi kao grafički dizajner u vlastitom studiju zajedno sa suprugom. Uvijek se zalaže za jednakost svih ljudi bez obzira na naciju, vjeru, boju kože, seksualnu orijentaciju, kao i za pomaganje potrebitima, humanost i za društvo po mjeri svih poštenih i radišnjih ljudi i planeta na kojem živimo. Voli koncerte, kazalište, filmove, knjige i misli da je kultura bitna u razvoju svake osobe.

Kristijan Bečić

Pametno za Split i Dalmaciju

Rođen u Splitu, gdje je Medicinski fakultet. Specijalizirao sudsku medicinu, a trenutno je na specijalizaciji iz Patologije i citologije te radi docent na Medicinskom fakultetu u Splitu. Član je MENSA Hrvatska, redoviti darivatelj krvi. Slobodno vrijeme provodi s obitelji i vozeći bicikl, a gledajući komunalni nered i infrastrukturne nedostatke shvaća kako bi jednostavno ovaj grad doista bilo učiniti “najlipšim gradom na svitu”
Mariana Bucat

Mariana Bucat

Možemo! - politička platforma

Uglavnom živi u Splitu. Završila je Arhitektonski fakultet u Zagrebu. Radi u Arhitektonskom kolektivu d.o.o. u kojem grupica inžinjera već desetak godina odgovara na raznolika pitanja gradnje u različitim fazama i kontrole izvođenja različitih vrsta prostora u kulturološki i sistemski kaotičnoj i nepredvidljivoj sredini. Volontira u Udruzi Dobre Dobričević koja od 2013. godine gradi kulturni program i društveni centar na Lastovskom otočju za koje priželjkuje što skoriju samostalnost (na koju Lastovo ima historijsko pravo).